Cum are loc procesul de Repatriere Decedați?

Cum are loc procesul de Repatriere Decedați?

Cum are loc procesul de Repatriere Decedați

În articolul de azi, vom vorbi despre cum are loc procesul de repatriere decedați, din momentul în care ai parte de prima ședință de consultanță gratuită, până când persoana dragă ajunge acasă.

Dacă ai pierdut pe cineva drag în Italia și acum cauți o firma de repatriere decedati, dar nu ai înțeles exact în ce constă acest proces, ai ajuns unde trebuie.

Ai aflat că cineva drag a decedat în Italia?

Cu siguranță simți tristețe, confuzie și nici nu știi ce să faci acum. Cum aduci persoana iubită înapoi acasă, pentru înmormântare?

Începi să cauți pe internet și afli de serviciile de repatriere decedați, care te pot ajuta în această situație de criză.

Cum decurge primul apel?

Apelezi la o firmă găsită online, pentru a afla mai multe detalii. De asemenea, oferi și tu detaliile în privința decesului:

 • A avut loc o moarte naturală, a fost un accident, o crimă sau o sinucidere?
 • Decesul a avut loc în spital sau în altă parte?
 • Când a avut loc decesul și în ce oraș?
 • Care sunt datele personale ale persoanei decedate și ale tale?

În urma acestei discuții, analizezi circumstanțele și te gândești dacă rămâne să continui procesul cu firma respectivă sau apelezi la altcineva.

Nu te sfătuim să încerci să te ocupi singur de repatriere, pentru că este un proces complicat și greu de realizat, implicând multe acte și multe drumuri pe la instituții.

Ne ocupăm de acte și programăm transportul funerar internațional

Atunci când cauți informații în sursele disponibile, găsești lucruri și demersuri diferite la fiecare sursă, nici nu știi pe care să o urmezi.

Iar la fața locului afli că mai trebuie să aduci și alte acte, care nu erau menționate. De aceea nu îți recomand să te ocupi singur.

În primul rând, trebuie declarat decesul la autoritățile locale, apoi decesul se înregistrează la ambasada sau consulatele României.

După ce ambasada sau consulatele României sunt notificate de deces, acestea pot elibera certificatul de deces românesc.

Însă acesta se realizează numai pe baza certificatului de deces eliberat iniţial de autorităţile locale italiene şi pe baza altor documente prevăzute de legislaţia română.

Abia acum încep drumurile și alergarea după acte la toate instituțiile. Pentru a putea realiza repatrierea decedatului din Italia, procurăm următoarele acte:

 • Certificatul constatator de deces, care se ridică de la spitalul unde a survenit decesul sau de la procuratură;
 • Certificatul de deces care se întocmește la primăria orașului de deces, fiind necesar pentru obținerea certificatului de deces românesc;
 • Certificatul de îmbălsămare;
 • Pașaportul mortuar în care va fi indicat traseul parcurs de mașina mortuară și care se întocmește doar de o firmă funerară autorizată;
 • Autorizația de transport funerar internațional;
 • În funcție de orașul în care a avut loc decesul, pot fi necesare și alte acte adiționale;
 • În cazul în care este vorba de o crimă, atunci vor fi și alte investigații, iar procedura repatriere decedati poate avea întârzieri.

Ce se întâmplă după ce toate actele necesare pentru procesul de repatriere sunt puse la punct?

După ce am rezolvat cu actele, ne ocupăm de transportul funerar internațional, care poate avea loc pe cale rutieră, aeriană sau navală, în funcție de cazul tău.

Defunctul se află în sicriul special de repatriere.

Sicriul de zinc este recomandat în perioada pandemiei, pentru a opri răspândirea virusului Covid-19, dar în același timp are rol antiseptic și păstrează cadavrul în condiții mai bune.

În cât timp ajunge persoana defunctă acasă?

Tot procesul repatrierii durează maximum 72 de ore din momentul în care am preluat cazul tău.

În toate cazurile pe care le-am avut, am respectat limita de 72 de ore, însă vrem să te informăm că pot apărea întârzieri din cauze care nu țin de noi:

 • Vremea neprielnică;
 • Dacă e nevoie de transport aerian sau naval;
 • Dacă decesul a avut loc în weekend, deoarece instituțiile sunt închise sâmbăta și duminica;
 • Dacă decesul a avut loc în urma unei crime și urmează o anchetă;
 • Sunt probleme ce țin de trecerea graniței între țări.

Dacă intervine una din situațiile de mai sus, vei fi anunțat din timp și găsim o soluție.

În funcție de ziua în care ajunge trupul persoanei dragi acasă, poți organiza ceremonia de înmormântare, unde familia și prietenii se pot aduna pentru a-și lua ultimul rămas-bun.

Cât costă tot procesul de repatriere decedați?

În funcție de orașul în care a avut loc decesul, distanța de parcurs, contextul decesului și dimensiunea sicriului, prețul serviciului de repatriere oferit de noi variază între 1500-2900 euro.

De aceea, putem să îți oferim prețul pentru cazul tău în urma discuției la telefon sau prin email.

Sună la numărul +39 320 821 6236 la orice oră a zilei sau scrie-ne un e-mail la info@repatrieredecedati.org, pentru a afla mai multe despre procesul de repatriere specific pentru cazul tău.

Semnatura Leonte Adrian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

La orice oră și de câte ori este nevoie!

X
Porneste conversatia
1
Buna! Vă stăm la dispoziție 24/24 ore, 7/7 zile pentru a vă informa și ajuta în cele mai dificile momente.