Care este diferența dintre un sicriu clasic și un sicriu de repatriere?

Care este diferența dintre un sicriu clasic și un sicriu de repatriere?

sicriu-de-repatriere

Atunci când pierzi pe cineva drag în străinătate și vrei să îi aduci trupul neînsuflețit în țară, apelezi la servicii de repatriere decedați.

 

Începând din 2020, de când s-a declarat pandemie, un sicriu de repatriere a devenit obligatoriu nu doar pentru cazurile de transport funerar de pe alte continente, ci pentru toate cazurile.

 

Însă…ce este așa special la un sicriu de repatriere? De ce doar un sicriu de lemn nu este de ajuns pentru transportul funerar internațional?

 

Din ce este făcut un sicriu de repatriere?

O cutie în formă de paralelipiped, din oțel zincat, destinată transportului corpului pe distanțe mari, este containerul care trebuie achiziționat pentru repatrierea decedatului.

 

Poate fi, de asemenea, echipat cu o mică fereastră transparentă. Sicriul de zinc este ultimul refugiu pentru cei care au un drum lung spre casă, pentru a-și lua rămas bun de la rudele lor.

 

Sicriul de zinc are un cost redus, este ușor de manevrat și are o flexibilitate ridicată. Dar, pe lângă toate cele de mai sus, zincul are proprietăți antiseptice, care împiedică descompunerea trupului neînsuflețit.

 

Transportul într-un astfel de container asigură conservarea corpului defunctului, deoarece galvanizarea nu permite pătrunderea aerului în interior și acest lucru permite păstrarea corpului pentru o lungă perioadă de timp.

 

Încetinirea proceselor de descompunere ale cadavrului îți permite să deschizi sicriul după livrare și să îi oferi înmormântarea tradițională.

 

Doar dacă corpul nu este mutilat sau se află într-un recipient de zinc perioadă lungă de timp. Atunci nu se recomandă deschiderea sicriului.

 

De câte tipuri sunt sicriele de zinc?

Există sicrie de zinc cu diverse modificări:

  • o cutie de zinc, care conține orice sicriu din lemn, tapițat cu țesătură sau lăcuit.
  • sicriu de zinc, care oferă un pat pentru decedat. Sicriul este echipat cu mânere de transport convenabile; suprafața este lustruită cu atenție.
  • un sicriu cu căptușeli de zinc.

De asemenea, sicriele de zinc se pot închiria, dacă nu dorești să îngropi trupul în acesta. Îl închiriezi pe durata transportului, apoi în țară folosești sicriul de lemn clasic.

 

Dacă optezi pentru cutia de zinc, ai nevoie și de un sicriu de lemn, care se introduce în acea cutie pe durata transportului funerar internațional.

 

Când trebuie neapărat să îngropi trupul într-un sicriu de zinc?

  • Dacă rămășițele cadavrului sunt mutilate, atunci sicriul de zinc nu va fi deschis.
  • Al doilea caz este atunci când o persoană este periculoasă chiar și după moarte. De exemplu, trupurile celor care au murit de holeră, ciumă bubonică sau au fost expuse la radiații periculoase.
  • De când a început pandemia Covid-19, pentru a micșora rata de infectare, este obligatoriu sicriul de zinc.

De ce li se spune Cargo 200?

Inițial, sicriul de zinc a fost folosit exclusiv la înmormântarea persoanelor cu situație financiară foarte bună. Și în timpul războiului din Afganistan, scopul său a fost transportul mărfurilor 200 la distanțe îndepărtate.

 

Cargo 200 și-a luat numele datorită masei condiționate a sicriului împreună cu corpul decedatului.

 

În principiu, se apela la acesta pentru înmormântarea soldaților uciși în timpul războaielor. Deoarece corpul unui soldat poate fi grav deteriorat, nu se deschideau, ci se îngropau așa.

 

De asemenea, datorită călătoriilor pe distanțe lungi, procesul de descompunere începea încă din timpul transportului.

 

Când rănile decedatului sunt prezente doar pe corp, o fereastră specială închisă cu sticlă este decupată în dreptul feței sale, pentru a fi recunoscut. Un astfel de sicriu de zinc le va permite rudelor să-și ia rămas bun de la decedat.

 

Dacă cineva drag a trecut în neființă în Italia și ai nevoie să apelezi la un serviciu de repatriere, sună la +39 320 821 6236 sau trimite un e-mail la info@repatrieredecedati.org.

 

După consultanța funerară gratuită, vei decide dacă vrei să colaborăm, pentru a aduce persoana dragă înapoi acasă, pentru ultima oară.

 

Semnatura-Leonte-Adrian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

La orice oră și de câte ori este nevoie!

X
Porneste conversatia
1
Buna! Vă stăm la dispoziție 24/24 ore, 7/7 zile pentru a vă informa și ajuta în cele mai dificile momente.