Plan Funerar – Cum să-l Realizezi și în ce Constă?

Plan Funerar – Cum să-l Realizezi și în ce Constă?

plan funerar

Să știi ce să faci atunci când moare cineva, ca să poți acționa la timp și să reușești să oferi un ultim omagiu corespunzător necesită întocmirea unui plan funerar, aceasta fiind modalitatea prin care ne oferim liniște sufletească și ne plănuim acțiunile viitoare.

Nimeni nu vrea să se gândească la ziua în care se va întâmpla inevitabilul și va trece în neființă. Să discuți despre moarte nu este deloc plăcut, îți poate da fiori și te întristează, însă este un subiect necesar.

Fie că este vorba despre tine, fie că este vorba despre cineva drag, apropierea sfârșitului vieții aduce multă neliniște în suflet. Totuși, există o modalitate prin care poți face ca acest moment să treacă mai ușor atât pentru tine, cât și pentru cei dragi.

În ce constă un plan funerar și cu ce te ajută?

Înmormântarea unei persoane dragi implică multă organizare, care ține atât de restricțiile legale privind funeraliile, cât și de tradițiile și obiceiurile creștine. Gândește-te doar cât de liniștitor ar fi dacă ai pune totul la punct dinainte și tot ceea ce ar trebui să faci este să te alături familiei și prietenilor celui trecut în neființă, pentru a-l conduce pe ultimul drum. Acest lucru se poate rezolva cu ajutorul unui plan funerar.

Planul funerar reprezintă un contract de servicii funerare preplătite. Acesta conține toate serviciile și produsele necesare în cazul unui serviciu funerar complet, respectând tradiția, valorile creștine și reglementările legale în domeniu.

La fel ca o asigurare de viață sau un testament, planul funerar este o modalitate practică de a plănui viitorul inevitabil. Astfel, la momentul respectiv, elimini stresul și presiunea ca să poți să-ți ajuți familia să depășească cât se poate de ușor acest moment.

Cu ce te ajută întocmirea unui plan funerar?

Trebuie să fim cât se poate de realiști că într-un moment atât de dificil emoțional, deciziile pe care ar trebui să le iei ca să organizezi înmormântarea pot fi ineficiente din punct de vedere economic și organizatoric.

Luând în calcul că trebuie să faci totul cât mai repede, te poți pripi, poți alege produse sau articole funerare foarte costisitoare. De aceea, un plan funerar poate fi mai mult decât necesar.

4 motive să realizezi un plan funerar:

  1. Reduci costurile serviciilor și produselor

Întocmirea unui plan funerar îți oferă garanția că, odată ce ai plătit serviciile și produsele necesare la un preț stabilit împreună cu agenția de servicii funerare, acestea rămân plătite fără a fi majorate ulterior.

  1. Stabilești detalii legate de înhumare / incinerare

Planul funerar indică și modalitatea în care beneficiarul își dorește să fie înmormântat sau incinerat. Totodată, agenția funerară va ține cont și de tradițiile și obiceiurile creștine pentru care optează beneficiarul.

  1. Afli detaliile aspectelor legate de articolele funerare dorite

Într-un plan funerar se menționează ce tip de coroane funerare îți dorești sau nu, cum vrei să se desfășoare înmormântarea, ce donații vrei sau nu să se facă, ce costumație alegi pentru ultimul drum etc.

  1. Liniște sufletească pentru întreaga familie

Faptul că poți stabili din timp cu ce firmă de pompe funebre vei stabili cele necesare înmormântării și că nimeni din familie nu va putea interveni în privința organizării va aduce multă liniște sufletească.

Care este structura unui plan funerar?

În principiu, un plan funerar cuprinde următoarele detalii:

E adevărat că poate părea puțin macabru gândul că îți poți planifica procesul de înmormântare din avans, însă va ajuta mult persoanele dragi care vor suferi după pierderea cuiva drag. În loc să fugă dintr-un loc în altul ca să organizeze înmormântarea, pot să se concentreze să-și revină emoțional după deces.

De asemenea, recomandăm și articolul 10 activități cu familia care te ajută să treci peste decesul cuiva drag, ca să găsești idei de realizat cu membrii familiei, pentru a trece cu bine peste pierderea suferită.

Realitatea este că nu trăim veșnic și momentul decesului nostru poate veni oricând. De aceea, e bine să ai în vedere, că odată ce te-ai împăcat cu această idee, vei avea certitudinea că totul va decurge așa cum trebuie, fără surprize neplăcute. Planul funerar îți oferă ocazia să iei deciziile potrivite în momentele dificile și încărcate emoțional.

Semnatura Leonte Adrian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

La orice oră și de câte ori este nevoie!

X
Porneste conversatia
1
Buna! Vă stăm la dispoziție 24/24 ore, 7/7 zile pentru a vă informa și ajuta în cele mai dificile momente.