Cum eficientizezi costurile repatrierii decedatului din Italia?

Cum eficientizezi costurile repatrierii decedatului din Italia?

cum eficientizezi costurile repatrierii

Decesul unei persoane dragi vine de cele mai multe ori pe neașteptate și te pot zdruncina. În special în cazul în care persoana defunctă era în altă țară când s-a întâmplat evenimentul.

Tocmai de aceea, trebuie să te organizezi cât mai repede și cât mai eficient, ca să poți duce la capăt repatrierea și înmormântarea. în cel mai scurt timp. Lucrurile sunt mai complexe când vine vorba despre un deces în străinătate și serviciul de repatriere decedatați.

Una din principalele griji ale cuiva care vrea să aducă acasă trupul persoanei dragi implică partea financiară. Ceea ce e de la sine înțeles, pentru că într-un timp foarte scurt vei avea de suportat foarte multe cheltuieli, mai ales dacă defunctul nu avea o asigurare de viață.

Dacă totuși avea asigurare de viață, citește și articolul de ce e important să avem o asigurare de viață, ca să vezi cum poți să o accesezi.

În articolul de azi, vom discuta ce costuri implică serviciul de repatriere decedați, cum le poți eficientiza și ce primești concret pentru această sumă.

Cât costă repatrierea decedaților din Italia?

Când vine vorba despre repatriere decedati, costurile diferă de la caz la caz. Dacă vrei să te convingi sigur, citește și articolul cu 3 studii de caz de repatrieri din Italia în România.

Prețul se calculează în funcție de distanța care trebuie parcursă, de sicriul ales, dar și de alte eventuale produse și servicii pe care dorești să le procuri de la firmă.

Ce includem noi la Leonte Funeral Service în costurile de repatriere decedați:

  • Sicriul de zinc
  • Documentația legală – toate documentele necesare, conform legii. Le poți vedea și aici.
  • Transport funerar internațional din localitatea în care se află trupul neînsuflețit până în România
  • Autovehicul dotat corespunzător – mașini frigorifice ce asigură temperatura adecvată pe toată durata transportului

Cum eficientizezi costurile repatrierii?

Practic, unele firme aleg să taxeze incorect serviciile de repatriere decedați, sau le intermediază printr-o firmă specializată și adaugă un adaos de 30-40%. Aceștia nu țin cont de problemele tale și ale familiei, profită de emoțiile puternice și de stresul în care te afli, care te ”forțează” să oferi oricum banii, neavând alte soluții.

De fapt, soluții există. Doar că stresul și problemele pe care le ai în aceste momente nu te mai lasă să le observi.

Așa că acordă-ți timp ca să găsești o echipă cu experiență în repatrieri, care știe toate demersurile din țara în care a avut loc decesul. Astfel, nu vei avea parte de costuri suplimentare și întârzieri. În schimb, vei câștiga liniște și mai mult timp să te ocupi de tine, ca să-ți revii după pierderea suferită.

Iată 4 aspecte care te vor ajuta să reduci costurile repatrierii decedatului:

  1. Transport aerian sau terestru?

Transportul funerar se poate realiza terestru sau aerian. Costurile repatrierii cu autovehicul sunt mai mici față de transportul cu avionul și, în cele mai multe cazuri, este mai rapid.

De aceea, varianta de transport terestru este mai optimă dacă vrei să reduci costurile repatrierii.

  1. Studiază piața

Un alt lucru pe care îl poți face este să studiezi piața. Caută și cere recomandări ca să alegi o firmă de încredere. Poate chiar cunoști alte persoane care au trecut prin situația ta. Cere-le părerea despre firma care a făcut repatrierea în cazul lui.

Totodată, verifică recenziile pe care le au firmele online. Vezi ce spun clienții lor despre experiența repatrierii.

În unele cazuri, cum e și în cazul nostru, poți să suni firma de repatriere și să ceri toate detaliile, precum și prețul pentru serviciul lor. La Leonte Funeral Service, primul apel este gratuit și lipsit de obligații.

  1. Accesează asigurarea de viață a defunctului (dacă a avut)

Sunt firme specializate, care te ajută să obții acces la asigurarea de viață, pe care o poți folosi în aceste momente dificile, când au venit peste tine multe costuri neașteptate.

Avem un parteneriat cu o firmă ce te poate ajuta în acest caz.

  1. Apelează la ajutorul de repatriere

Statul oferă un ajutor de repatriere în cazul în care dovedești că ai achitat costurile serviciului. Pentru a afla ce sumă primești și de ce acte ai nevoie pentru acesta, citește și articolul ce se întâmplă dacă nu îți permiți costurile repatrierii?

Pierderea cuiva drag este cu siguranță unul dintre cele mai dureroase evenimente ce au loc în viața noastră. Fie că decesul se întâmplă subit sau este cauzat de o boală, acesta te afectează în același fel atât pe tine, cât și pe restul familiei.

Atunci când ai parte de un deces pe teritoriul țării tale, procedurile în ceea ce privește înmormântarea sunt destul de simple. Însă în momentul în care aceasta își pierde viața pe teritoriul unei țări străine, lucrurile sunt ceva mai complicate.

De aceea, este mult mai ușor pentru tine să apelezi la o firmă cu experiență în domeniu, care știe exact care sunt pașii de parcurs pentru a duce la capăt repatrierea și care îți ia de pe umeri aceste resposabilități, în cele mai dificile momente din viața ta.

Dacă ai pierdut pe cineva drag în Italia și vrei să îl aduci înapoi acasă, să îi oferi ceremonia de înmormântare cuvenită, suntem aici pentru tine 24/7.

Consultanța este gratuită și lipsită de obligații. Sună la +39 320 821 6236 sau scrie-ne la info@repatrieredecedati.org pentru a vorbi strict de situația ta.

Semnatura Leonte Adrian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

La orice oră și de câte ori este nevoie!

X
Porneste conversatia
1
Buna! Vă stăm la dispoziție 24/24 ore, 7/7 zile pentru a vă informa și ajuta în cele mai dificile momente.