Prețul repatrierii decedatului: aspecte de luat în calcul

Prețul repatrierii decedatului: aspecte de luat în calcul

pretul-repatrieri-decedatului

Care este prețul repatrierii decedatului? Cât o să mă coste? Acestea sunt doar câteva din zecile de întrebări care intervin atunci când pierdem pe cineva drag.

Suntem aici, lângă tine ca să-ți răspundem la toate întrebările care intervin, nu mai trebuie să îți faci griji. Aceasta este ultima grijă pe care ai putea să o ai.

Moartea unei persoane dragi mereu va fi o lovitură emoțională, oricât de mult ai încerca să fii pregătit, niciodată nu vei putea să treci calm și lucid peste o astfel de pierdere. În aceste momente de cumpănă vei avea nevoie de ajutor moral, dar și de ajutor din partea unei echipe profesioniste care va fi lângă tine în cele mai grele momente.

Când vorbim despre costul repatrierii unui decedat, acesta diferă de la caz la caz. Căutarea unui preț nu va aduce cele mai exacte rezultate.

Sumele sunt orientative și variază în funcție de: circumstanțele morții, actele necesare, mijlocul de transport ales sau numărul de kilometri parcurși de la locul decesului și până la destinația finală.

În acest articol, vom aborda fiecare aspect menționat în paragraful anterior pentru a te ajuta să-ți creezi o idee despre ce urmează să faci și care ar fi suma orientativă la care să te aștepți.

Cum diferă prețul repatrierii decedatului în funcție de circumstanțele morții?

Vorbind despre circumstanțele morții, ne referim la cum a avut loc decesul persoanei apropiate pentru inima și sufletul tău.

În cazul în care moartea a fost una suspectă, probabil vei mai avea nevoie și de alte documente eliberate de către medicul legist pe lângă cele menționate în articolul actele necesare repatrierii decedatului.

Una dintre dificultățile întâlnite în cazul morții suspecte ar fi timpul de așteptare. Dacă în cazurile clasice acesta variază de la 15 ore până la 30 de ore, în cazul unei morți suspecte ar putea depăși limita de ore și automat, procesul de repatriere va deveni mai lung. În acest timp, medicul legist se va ocupa de emiterea certificatului specific. În lipsa acestui certificat, procesul de transport funerar international al defunctului nu se va putea realiza.

transport-funerar-international

Cum variază prețul repatrierii decedatului în funcție de mijlocul de transport ales și de kilometrii parcurși?

Transportul funerar poate fi realizat prin mai multe metode. Îți oferim la dispoziție serviciul nostru de transport funerar internațional pe cale terestră, dar dacă îl preferi pe cel aerian, te putem ajuta cu organizarea acestuia.

Acest preț la transport funerar terestru diferă în funcție de numărul de kilometri parcurși sau de dificultățile întâlnite în timpul transportului. De exemplu calitatea drumului sau vremea precară.

Ca să-ți faci o idee despre cum poate să varieze prețul, îți recomand să citești cele 3 studii de caz făcute de noi. Plecând de la cele trei studii de caz vom calcula estimativ suma per kilometru parcurs. În urma acestui calcul vei vedea că acest preț la repatriere decedati variază.

Primul caz este cel în care transportul funerar a avut loc din Roma în Roman, România. Distanța parcursă a fost de 2000 km, iar prețul a fost 1000 euro. Împărțind 1000 euro la 2000 km pentru a afla costul unui kilometru parcurs, acesta iese 50 cenți.

În al doilea caz vorbim despre transportul din Parma în Săpoca. Distanța parcursă fiind de 1750 km, iar prețul fiind 1200 euro. Din datele menționate reiese că prețul per kilometru în cazul respectiv este 68 cenți.

Continuăm cu al treilea caz, transportul având loc din Bologna în Sibiu. Distanța efectuată a fost 1400 km, iar prețul a fost 1000 euro. Prețul per kilometru în urma calculului este 71 cenți.

Din cele trei calcule ilustrate mai sus concluzia este că nu există un preț fix pe kilometrul parcurs.

Este adevărat că îți poți face o idee, dar s-ar putea ca într-un final prețul să difere față de cel calculat. De aceea, noi îți oferim de la bun început o estimare a prețului, ca să știi la ce să te aștepți.

Următorul mijloc de transport despre care vom vorbi este cel aerian.

Acesta are două mari dezavantaje:

  • Costurile sun foarte mari, comparativ cu transportul rutier;
  • Timpul în care ajunge decedatul la locul de veci este mai lung cu 1-2 zile;
  • Transportul aerian presupune și contactarea unei agenții cargo pentru a obține oferta de preț pentru transport;
  • În cazul transportului aerian, poliția de frontieră va fi implicată în efectuarea unor formalități;
  • Este indicat ca decedatul să fie transportat la aeroport cu 24 de ore înainte de zbor;
  • Nu toate avioanele transportă sicrie.

În concluzie, alegerea cea mai eficientă din punct de vedere al timpului și al costurilor este serviciul de transport funerar internațional rutier.

Avantajele și dezavantajele repatrierii decedatului incinerat

Când vorbim despre repatrierea decedatului incinerat, ai de câștigat pentru că ești scutit procurarea unor acte precum pașaportul mortuar și nu ai nevoie de sicriu. Dacă îți dorești, poți ridica urna personal, ca să nu mai plătești transport separat.

Dar să nu uităm și de „partea goală a paharului”, costurile incinerării sunt cu mult mai mari. Am vorbit despre incinerare și ce implică în articolul repatrierea urnei de cenușă.

Moartea unei persoane apropiate este însoțită de o suferință de nedescris. Doar persoana în cauză știe ce sentimente o încearcă, iar scopul nostru este cel de a-i alina suferința.

De aceea, sperăm că am elucidat puțin misterul cu prețul repatrierii decedatului, iar dacă ai pierdut pe cineva drag în Italia, nu ezita să ne contactezi. Suntem disponbili 24/7.

Consultanța este gratuită și lipsită de obligații. Sună la +39 320 821 6236 sau scrie-ne la info@repatrieredecedati.org pentru a vorbi strict de situația ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

La orice oră și de câte ori este nevoie!

X
Porneste conversatia
1
Buna! Vă stăm la dispoziție 24/24 ore, 7/7 zile pentru a vă informa și ajuta în cele mai dificile momente.